Eğitim her insanın hakkıdır. İnsana eğitim fırsatları verilirse herkes başarabilir. Bu anlayışla tüm öğrencilerimizin başaracağına inanarak eğitim sürecini;zihin haritaları, hafıza teknikleri, yaşantıdan örneklendirmelerle öğrenmeyi keyifli ve bilgiyi kalıcı hale getirmek istiyoruz.
Okullarda, ortalama öğrenciye göre eğitim hızı belirlenir. Hızlı öğrencilerin daha fazla öğrenmesi, yavaş öğrenen öğrencilerin hızını artırabilmesi için okul dışında da öğrenmenin devam etmesi gerekir. Bunun en güvenli ortamı kurslardır.
Yedinci sınıftan,lise mezunlarına kadar tüm öğrencilere okula destek, sınavlara (LGS-TYT-AYT) hazırlık kursları vermekteyiz.
Eğitimin önemine olan inancımızla, öğrencilerimizin daha hızlı ve kalıcı öğrenebilmeleri için, akıllı defter,akıllı tahta uygulaması, zihin haritaları,hafıza teknikleri ile her öğrencinin kendine özgü öğrenme yöntemi oluşturmasını sağlıyoruz.Öğrencilerimizin hayatlarını düzenleyebilmelerini ve öğrenmeyi öğrenmelerini sağlıyoruz.Kursumuzda isteyen öğrenci istediği dersten kurs alabilir.Sadece TYT’ye katılacak öğrencilerimize özgü kurs programımız mevcuttur.
Eğitimde, öğrenciye hedeflenen davranışları kazandıracak olan öğretmenlerdir. Bu nedenle öğretmenlerin, iyi insan ve iyi öğretmen niteliklerinin çok yüksek olmasını istiyoruz. Öğretmenlerin söylem ve eylem tutarlılığı, her zaman her davranışı ile öğrencilerine örnek olacak,dersi ile ilgili sürekli daha iyisi için çalışan,araştıran,yeniliklere açık ve teknolojiye hakim olmalarını bekliyoruz.
Öncelikle öğrencinin ,öğrenme sorumluluğunu almaya hazır olmasını, bulunduğu durumdan daha iyisini yapmak için gayret sergilemesini bekliyoruz.
Öğrencinin ders başarısı ders öğretmeni, genel çalışma davranışları danışman öğretmeni, özel durumları rehber öğretmeni tarafından takip edilip, gerektiğinde müdahale edilmektedir. Kursa devamsızlıkları günlük olarak veliye bildirilmektedir.
Ödevler, günlük ve haftalık olarak verilip, ders öğretmeni tarafından izlenip gelişmeler danışman öğretmen, rehber öğretmen ve velimizle paylaşılarak öğrencinin gelişimi sağlanmaktadır.
Öğretim yılı başında “Seviye Belirleme Sınavı” ile sınıflar oluşturulur. İlk üç sınavda, sınıflar arası geçişler olur.Üç sınavdan sonra öğrencinin ortalamasına göre geçişler oluşturulur.
Velilerimize, ihtiyaç duyduğumuzda iletişim araçları ile ulaşabiliyoruz. Danışman öğretmenlerimiz, velileri ile sürekli iletişim halindedir.Velilerle değerlendirme ve rehberlik toplantıları yapıyoruz.Velilerimiz de ihtiyaç duyduklarında bizlere kolaylıkla ulaşabilir.
Öğrencinin yaşantısını düzenlemesinde destek olup, öğrenme isteğinin artırılmasına yardımcı olmaları ve öğrencilerine güvenmeleridir. Ayrıca bizim önerilerimizi önemseyerek dikkate almalarıdır.
Çözüm Eğitim Kurumlarının güncellenerek geliştirilen özgün yayınlarını kullanıyoruz. Bunlar: Eğitim Vadisi, 3D Yayınları, Martı Yayınları… Öğrencinin olağan şartlarda ek yayın almasına gerek yoktur.
Öğrencilerimize (Amaç Belirleme,Verimli Çalışma, Hedef Belirleme, Meslek Seçimi, Sınav Kaygısı, Akran İletişimi v.s) ve velilerimize (Aile İçi İletişim, Ailenin Başarıdaki Rolü v.s) farklı rehberlik çalışmalarının yanında, bireysel sorunlarının çözümünde de yardımcı olunmaktadır.